top of page
  • Foto van schrijverKay Sachse

Kennis delen en doorgeven

Bijgewerkt op: 9 jan.

Ken je dat: je doet je werk al een tijdje, je bent er goed in en je geniet ervan om je eigen vooruitgang te zien? Als je van je werk houdt, is dat zeker het geval, toch. Ik vind het ontzettend boeiend maar ook belangrijk om mijn eigen kennis over vertalen en tolken door te geven aan anderen. En ik vind het nog mooier als ik mijn liefde voor mijn taal, het Duits, maar ook voor andere talen en het vertalen door kan geven. Wat is er nou mooier dan te motiveren en te inspireren?


 

Al sinds meer dan 10 jaar geef ik les op ITV University of Applied Sciences. Hier verzorg ik lessen voor studenten Vertalen en Tolken. Ik vind het belangrijk om studenten op basis van mijn ervaring en kennis te helpen hun weg te vinden in dit beroep.


In het verleden heb ik ook een training mogen verzorgen bij KTV Trainingen & E-Learning en bij het NGTV, de beroepsvereniging voor tolken en vertalers in Nederland. Afgelopen maand ben ik gevraagd om een presentatie te geven bij Stichting Vertalersforum, een netwerk voor tolken en vertalers. Op 16 januari zal ik in Arnhem spreken over het beroep van tolk ten opzichte van dat van vertaler waarbij ik ook zal ingaan op het gewijzigde werkveld door AI: De tong of de pen – tolken vs. vertalen. Door de interactie met elkaar en de wederzijdse inspiratie zijn we als taalprofessionals in staat om ook in de toekomst een meerwaarde te bieden zodat vertaalde teksten lezers blijven boeien. En ik draag er graag mijn steentje aan bij door mijn kennis te delen.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page